Şahmer Turizm ile Umre

Şahmer Turizm her zaman yüksek kalitede hizmet vermekten gurur duyar. Düzenlediğimiz umre programları ile o mutlu ve mübarek günlerde sizlerin yanındayız. Uzman kadromuz ile sizi yönlendirme ibadetimizi en rahat ve güzel bir şekilde yapıyoruz.

Umre Nedir?

Umre kelimesi, ziyaret etmek anlamına gelmektedir. Dini bir terim olarak umre, “Belirli bir zamana bağlı olmaksızın ihrama girerek Kâbe’yi tavaf etmek, Safa ile Merve arasında sa’y yapmak ve tıraş olup ihramdan çıkmaktan” ibarettir. Umrenin iki farzı vardır: İhram ve tavaf. Bunlardan ihram şart; tavaf, rükündür. Vacipleri ise sa’y ile tıraş olup ihramdan çıkmaktır. Ömürde bir defa umre yapmak sünnettir. Umrenin pek çok fazileti vardır. Özellikle Ramazan ayında yapılan umrenin sevabı pek çoktur. Hz. Peygamber (S.A.V) umre hakkında şöyle buyurmaktadır : “Umre, diğer bir umre ile arasındaki günahları siler. “Ramazanda yapılan umrenin sevabı bir haccın sevabına denktir.

Umre için belirli bir zaman yoktur. Her zaman yapılabilir. Ancak, Arefe günü sabahından bayramın dördüncü günü akşamına kadar yapılması mekruh görülmüştür. Umre yapmak isteyenler, gerekli hazırlıkları yaptıktan ve iki rek’at ihram namazı kıldıktan sonra, “Allah’ım! Senin rızan için umre yapmak istiyorum. Bunu kolaylaştır ve kabul eyle” diye niyet edip “telbiye” söyleyerek ihrama girerler. Bu şekilde ihrama girdikten sonra Kâbe’yi usulüne göre tavaf ederler. Nihayet Safa ile Merve arasında sa’y yaptıktan sonra tıraş olup ihramdan çıkarlar. Böylece umre tamamlanmış olur.

Hac İle Umre Arasındaki Farklar

1-) Umre’nin belirli bir vakti yoktur.
2-) Umre’nin Arafat ve Müzdelife vakfeleri yoktur.
3-) Umre’de Cem-i Takdim ve Cem-i Tehir yoktur.
4-) Umre’de şeytan taşlama yoktur.
5-) Umre’de Kudüm Tavafı ve Veda Tavafı yoktur.
6-) Umre’ de kurban kesmek yoktur.

Dikkat Edilecek Unsurlar

– Helal para temin etmeli, alacaklarını almalı, borçlarını ödemelidir. Bu mümkün değilse yazı ile tevsik etmelidir.
– Aile efradı, hısım ve akrabaları ile helalleşmelidir.
– Aşırıya kaçmadan yol hazırlığı yapmalıdır.
– Güneşin altında fazla dolaşmamalıdır.
– Otellerde soğutucular gereksiz ve uygunsuz kullanılmamalıdır.
– Yağlı yemeklerden ve dışarıda satılan yemeklerden kaçınmalıdır.
– Buzlu su ve içeceklerden içmemelidir. Kusurlu insanları affetmelidir.
– Elbiselerin beyaz ve pamuklu olmasına dikkat ilmelidir.
– Lüzumsuz alışverişlerle vakit geçirmemelidir. Malayani hareket ve davranıştan kaçınmalıdır.